Bra att veta


Varje DNA smycke är unik och återspeglar sin egna unika färg och form. Du kommer att äga ett alldeles eget smycke med en unik pärla då alla pärlor är handgjorda från grunden och det går inte att göra en exakt kopia av den, vilket är ju ett tecken på personligheten och kärleken som pärlan är gjord med!

Process

Hela processen tar ungefär 2–6 veckor från början till slut. Jag använder en unik självlärd metod för att göra bröstmjölken till sten, för att sedan skapa nästan vilken form och design som helst. Bröstmjölk är lika unik i färg som vi människor. Varje bröstmjölk har en individuell och unik färgJag har sett allt från snövit till vacker krämgul och till och med blå /rosa/ grönaktig ton, det är lite det som är charmen! 

Det spelar ingen roll om bröstmjölken är nypumpad, gammal eller fryst. Det viktigaste är att bröstmjölken inte ruttnar/möglar.

15-20 ml bröstmjölk är den optimala mängden för att säkerställa och underlätta konserveringsprocessen och som räcker till 4-6 stora pärlor.  Jag förstår dock att inte alla amningsresor är densamma och 15 ml kan vara utmanande för vissa. Jag har tidigare kunnat skapa pärlor av ca 3-5 ml. Kontakta mig om du tror att det blir svårt för dig så kan vi diskutera vilka andra alternativ som finns och som passar just dig. Jag är dedikerad till att tillverka DNA och minnessmycken för alla som önskar ha ett sådant, särskilt de vars resa är lite tuffare.

Jag sparar din konserverade bröstmjölk i 36 månader och erbjuder 10% på din nästa beställning.  Preserverade bröstmjölken sorteras i småpåsar och markeras med namn, ordernummer och datum. Önskar du att jag inte sparar din mjölk, är det bara att höra av dig! Skicka inte all bröstmjölk du har! Spara lite ifall den du skickar försvinner under leveransen

Pärlorna som innehåller hårstrå eller torkade blommor kan få bubblor. Blommor måste skickas torkade till mig. Läs gärna på Google hur man gör och vilka metoder som finns. Instruktioner om förpackning, adress och hur du skickar till mig kommer via mail. 

Färgerna, som finns under val till pärlorna, kan användas som referens för hur de tre färgerna ser på ett ungefär. Pärlans färg i verkligheten kan skilja sig från bilden på grund av olika anledningar, såsom färgen på din egen bröstmjölk, ljus osv.

Varje DNA pärla har sitt eget unika uttryck och berättelse och är bara sig själv likt.

Skötsel

Det är viktigt att ta hand om dina smycken. Mitt råd är att förvara dem i en ask när du inte använder dem och inte låta dem utsättas för kemikalier, direkt solljus, fukt eller värme. Lägg inte smycket tillsammans med andra för att undvika att de skaver mot varandra. Ta av dina smycken innan du använder handsprit. Pärlorna kan med tiden byta färg och få en gulare ton. 

Material

De flesta smycken är gjorda av Sterlings silver 925 eller nickelsäkra smyckesdelar. Smyckena med en plätering eller förgyllning bör behandlas varsamt och pläteringen kan med tiden slitas ner. 

Önskemål

Det finns även möjlighet att designa ditt eget smycke. Jag tar gärna emot dina önskemål, designar och diskuterar tillsammans hur du vill att ditt unika smycke ska se ut. Det går att skapa en kärleks pärla av många inklusioner i olika färger och former. Välj själv och hör av dig! Det är bara fantasin som sätter gränser!