Payment with Klarna Payment with Swish

Vanliga frågor


1. Vad är DNA smycken?

Det är ett smycke som har en enorm betydelse och en speciell och högt värde i mångas liv. Ett smycke som handlar om just dig och är från dig eller från någon du älskar. Vill du ta med dig en liten bit av något du upplevt eller älskat, vill du ha det låst i tiden och bära med dig det livet ut så hjälper vi gärna dig.

Ett DNA smycke kan göras av hårstrån, navelsträng, bröstmjölk, kapslad moderkaka, päls, aska, torkade blommor, textil och mycket mer!

Varje DNA smycke är unikt och återspeglar din egen berättelse. Du kommer att äga ett alldeles eget smycke med en unik pärla då alla pärlor är handgjorda från grunden och det går inte att göra en exakt kopia av den, vilket är ju ett tecken på personligheten och kärleken som pärlan är gjord med! 


2. Hur beställer man?

När du har lagt din beställning kommer du att få ett e-postmeddelande med detaljerade instruktioner om hur och vart du ska skicka din mjölk/inklusion. Instruktionerna finns även här under vanliga frågor. Om du inte får något e-postmeddelande från oss, kontrollera din skräppostmapp, annars skicka ett mejl till oss så hjälper vi dig.


3. Bröstmjölk 

-Hur ser processen ut?

Hela processen tar ungefär 2–6 veckor från det datumet vi fått din inklusion. Vi använder en unik och självlärd metod för att göra bröstmjölken till sten, för att sedan skapa nästan vilken form och design som helst.

 

-Hur mycket mjölk behöver jag skicka

15 ml (1 matsked) bröstmjölk är den optimala mängden, vilket räcker till 4-6 stora pärlor, för att säkerställa och underlätta konserveringsprocessen.

 Vi förstår dock att inte alla amningsresor är densamma och 15 ml kan vara utmanande för vissa. Vi kan även skapa pärlor av ca 3-5 ml. Vi är dedikerad till att tillverka DNA och minnessmycken för alla som önskar ha ett sådant, särskilt de vars resa är lite tuffare.


-Hur skickar jag mjölken?

För att göra det enkelt och smidigt för dig, har vi tagit fram ett färdigt kitt som du kan beställa och använda när du skickar din inklusion till oss, här hittar du kittet:

https://www.karlekensparla.se/products/kit

Du kan även välja egen behållare och förpackning. Skicka gärna mjölken i en tättsluten behållare och kontrollera att den inte läcker. Det kan vara exempelvis en liten flaska/burk eller sådana speciella förvaringspåse för bröstmjölk. Lägg den sedan i två anslutna zip påsar/fryspåsar och kontrollera igen att det inte läcker. Skicka inte all bröstmjölk du har! Spara lite ifall den du skickar försvinner under leveransen.

OBS: Märk alltid påsen med ditt namn och beställningsnummer! Använd ett vadderad kuvert!

Skicka till:

               Kärlekens pärla 

              C/o Mina Faisal

              Östergatan 41 

              152 43 Södertälje 


Bröstmjölk har fantastiska egenskaper som gör att den klarar sig länge utan att bli dålig och kommer att hålla vackert tills vi startar processen av att skapa dina dyrbara smycken. Det spelar ingen roll om bröstmjölken är nypumpad, gammal eller fryst. Det viktigaste är att bröstmjölken inte innehåller mögel.


-Bröstmjölkens färg

Bröstmjölk är lika unik i färg som vi människor. Varje bröstmjölk har en egen unika färg som inte är lik andra, det är din egen pärla. Vi har sett allt från snövit till vacker krämgul och till och med blå, rosa och grönaktig ton. Det är lite det som är charmen med bröstmjölksmycken! Pärlorna kan med tiden byta färg och få en gulare ton. 

Färgerna, som finns under val till pärlorna, kan användas som referens för hur de tre färgerna ser på ett ungefär. Pärlans färg i verkligheten kan skilja sig från bilden på grund av olika anledningar, såsom färgen på din egen bröstmjölk, ljus osv. Varje DNA pärla har sitt eget unika uttryck och berättelse och är bara sig själv likt.


4.Hår

-Hur mycket hår behövs vanligtvis för att skapa en symbol/bokstav?

En hårslinga med några hårstrån på ca 2 cm är optimalt. Det går även bra med ett fåtal hårstrån och får ändå ett fint resultat med lite smalare linjer. Vi kommer endast att använda den mängden som vi tycker att det är bäst lämpligt för just ditt smycke och design. Hårets placering och form är alltid beroende av hårets struktur/färg/typ, dvs. rakt hår kommer att se annorlunda ut än lockigt och vågigt hår. Babyhår fungerar bäst för en böjd effekt i en design. Äldre barn och vuxna har vanligtvis rakare hår och kan bli annorlunda vid formning/böjning jämfört med babyhår.


-Kan jag beställa ett smycke med hår från mer än en person?

JA! Vi gör ofta smycken med hår från flera familjemedlemmar. Varje hårslinga behandlas, bearbetas och formas separat innan den läggs ihop med de andra hårslingorna och forma den önskade designen. Det finns inget lika personligt och unikt som ditt vackra DNA smycke.


-Hur skickar jag hårslinga/Päls?

Du kan välja mellan att beställa vår kitt eller ha egen förpackning när du skickar din inklusion till oss.  här hittar du kittet:

https://www.karlekensparla.se/products/kit

Om det är möjligt, blöta och knyt en tråd runt hårslingan innan du klipper den. Ha hela hårslingan samlad i en liten bit av vikt aluminiumfolie. Resterna från håret kommer inte att skickas tillbaka om du inte begär det!

OBS: Märk alltid påsen med ditt namn och beställningsnummer!


5.Navelsträng

Skicka ca 1/4 av navelstubben då vi använder oss mest av små strå från navelsträngen. Eventuella rester kommer inte att skickas tillbaka.

OBS: Märk alltid påsen med ditt namn och beställningsnummer!


6.Torkade blommor

Vi kan bara arbeta med torkade blommor. Om du behöver hjälp med att veta hur du ska torka dem ordentligt har Google mycket bra information om det, bland annat att använda silica gel. Torkade blommor ska skickas i en liten låda/ask.


7.Andra inklusioner

Många vill också komma ihåg en specifik plats där de haft en viktig händelse. Det kan vara där ni gifte er eller kanske lite sand från er favorit strand, eller lite jord från en gravplats. Du har kanske flyttat hemifrån och vill ha något därifrån med dig! Vi är här för att hjälpa dig att hedra dina minnen. 

-Sand och stenar

Det räcker med en liten mängd av sand/några stenar.


- Textil

Det räcker med en liten bit av en favorit plagg/ filt eller gosedjur.


- Aska

Vi behöver ca en tesked.


- Kapslad moderkaka

Skicka 1-2 kapslar.


Har du något annat som du önskar bära nära hjärtat är det bara att höra av dig! Det går att skapa ett minnessmycke av nästan vad som helst. Skicka ett e-postmeddelande till oss så diskuterar vi tillsammans vilka möjlighet som finns och passar ditt personliga smycke!


8. Vad gör ni med det som blir över från Bröstmjölk och hår ?

Vi sparar det som blir över från håret du skickat och din konserverade bröstmjölk i 36 månader och erbjuder 10% på din nästa beställning. Preserverade bröstmjölken sorteras i småpåsar och markeras med namn, ordernummer och datum. Önskar du att Vi inte sparar din mjölk, är det bara att höra av dig! 

Vid en ny beställning skriv ditt tidigare ordernummer så reducerar vi priset med 10% i fall vi har kvar din inklusion. 


9. Speciella beställningar

Det finns även möjlighet att beställa smycken i guld samt designa ditt eget smycke. Vi tar gärna emot dina önskemål, designar och diskuterar tillsammans hur du vill att ditt unika smycke ska se ut. Det går att skapa en kärleks pärla av många inklusioner i olika färger och former. Välj själv och hör av dig! Det är bara fantasin som sätter gränser!


10. Skötselråd

Det är viktigt att ta hand om dina smycken så som om de vore äkta pärlor  !

• Använd inte något rengöringsmedel på dina DNA smycken. För att rengöra dina föremål, använd endast en mjuk bomulls duk.

• Bär inte dina smycken i eller i närhet av fukt som duschar, pooler, bad, stränder etc.

• Bär inte dina smycken när du tränar – svett och kroppsoljor kan skada ytan på smyckena.

• Lägg inte smycket tillsammans med andra för att undvika att de skaver mot varandra

• Utsätt inte dina smycken för extrema temperaturer och stark sol/UV.

• Ta av dina smycken innan du använder handsprit.


11. Material

De flesta smycken är gjorda av Sterling silver 925 eller nickelsäkra smyckesdelar. Smyckena med en plätering eller förgyllning bör behandlas varsamt och pläteringen kan med tiden slitas ner. Du kan även välja att beställa ditt smycke i äkta guld.


12. Presentkort

Du kommer att få ett e-postmeddelande efter att du genomfört köpet som innehåller din kod att använda i kassan. Du kan även välja att få presentkortet hemskickad till den adressen du anger, det tillkommer en extra avgift på 60kr.

Presentkortet är gilligt i ett år från och med det datumet det skickas till mottagaren.